Alaposan félreismert a ChatGPT! :))

Első beszélgetésem a ChatGPT-vel nagyon vicces kísérlettel zárult. Először mindenféle komoly témában faggattam, egy cikk megírásához gyűjtöttem ötleteket, és néhány egész használható megoldással is megdobált a robot. Köszi! Ha már úgyis faggatom, gondoltam, felteszek neki néhány “személyesebb” kérdést. Egyetlen mozdulattal csekkolom a személyes brandemet is, és az okostojást is: ha mindent is tud mindenről is, csicseregjen egy kicsit a beszélgetőpartneréről… Végül nagyon elégedett voltam a válasszal, de elsőre a “bárcsak“, az “ez nagyon félrement” és a “még csak az kéne!!!” típusú reakciók domináltak. A robot minden alkalommal nagyon udvariasan elnézést kért a tévedésért, majd szemrebbenés nélkül tévedett tovább. :))

Alább megosztom a teljes beszélgetést, változtatás és szépítés nélkül… 🙂

Mit tudsz Szeszlér Veráról?

Szeszlér Vera egy magyar énekesnő és dalszerző, aki 2014-ben tűnt fel a Nagy Duett című műsorban, ahol a harmadik helyezést érte el. Azóta számos zenei produkcióban vett részt, és több saját dalát is kiadta. Emellett televíziós műsorokban is szerepelt, például a Sztárban Sztár műsorban, ahol a második helyezést érte el.

Ez nem Szeszlér Vera, ez egy másik Vera!

Elnézést kérek, valóban tévedtem. Szeszlér Vera egy magyar színésznő, aki számos színpadi előadásban és filmekben szerepelt, például a Kincsem című filmben vagy a Szeretettel, Sanyi című sorozatban. Emellett televíziós műsorokban is dolgozott, többek között a Barátok közt című sorozatban is játszott. Köszönöm, hogy helyreigazítottál.

Megint tévedtél, másik Veráról beszélsz!

Elnézést, hogy újra tévedtem. Sajnos nem sikerült helyesen megválaszolnom a kérdésedet Szeszlér Veráról. Mivel számos Vera nevű híresség van, kérlek, jelezd nekem, melyikről szeretnél információt kapni, és igyekszem pontosabb választ adni a kérdésedre.

Szeszlér Vera nem híresség, hanem tartalommarketing tanácsadó.

Köszönöm a pontosítást. Szeszlér Vera egy tartalommarketing tanácsadó, aki több magyarországi cégnek segített már hatékonyabb marketing- és kommunikációs stratégiák kidolgozásában. Emellett a Blogstar bloggertábor tagja, és rendszeresen publikál a saját blogján is.

SEMMI KÖZE A BLOGSTARHOZ

Ismételten elnézést kérek a hibáért, és köszönöm a helyesbítést. Az általam korábban említett információk Szeszlér Verára nem igazak. A valóságban Szeszlér Vera tartalommarketing tanácsadó, aki magyar és nemzetközi cégeknek nyújt tanácsadást a digitális kommunikáció és a tartalommarketing területén. Rendszeresen tart előadásokat, workshopokat és tréningeket is. Köszönöm a pontosítást.

Szakmai tanulságok

  1. Igen, valóban tud segíteni a ChatGPT akár magas színvonalú tartalmak elkészítésében, de leginkább előkészítésében.
  2. A robot válaszainak igazságtartalma alapos ellenőrzésre szorul!
  3. Szórakoztató és hasznos időtöltés, amennyiben nem várunk tökéletes tartalmat a ChatGPT-től egyedül.
  4. A kreatív kiegészítésre továbbra is nagyon, nagyon-nagyon nagy szükség van, mert önmagában még értéktelen és “robotszagú”, amit kiköp a gép.
  5. Rengeteg tartalmat fogunk látni (és máris látunk) a neten, amit így hoztak létre, és publikáltak ellenőrzés vagy emberi kiegészítés nélkül. VIGYÁZNI még 100-szor jobban, mint eddig!

És egy még szakmaibb, részletes vélemény:

“Nem, az AI nem tud olyan szöveget írni, mint egy ember, de hogy használni mindenképp tudjuk, és kell is, mert sok “kontentes” munkafázist megkönnyít, az tuti. Arról, hogy mitől és hogyan lesz mélységesen emberi a tartalom, a content design blogon adok néhány tippet: amit aztán gondolj te is tovább!”

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s